Eén aanspreekpunt voor werkgevers in regio Amersfoort

22 aug

De Amfors Groep heeft zich aangesloten bij de projectgroep Werken naar Vermogen in Amersfoort. Samen met de inbreng van het Werkgeversservicepunt 033 en de gemeente Amersfoort betekent dat er nu een sterke combinatie is van organisaties, waar werkgevers in de regio terecht kunnen met hun personele vraagstukken.

Wat merken werkgevers van deze krachtenbundeling?

Esther van der Laan (accountmanager Amfors): “De vraag van de werkgevers staat bij dit samenwerkingsverband centraal. Zij krijgen hiermee een goed uitgeruste one-stop-shop. We bundelen onze kennis rondom allerlei personeelsvraagstukken – afkomstig van maar liefst drie deskundige organisaties.”

De One-stop-shop, hoe ziet dat eruit?

Esther: “Alles is nu centraal op één plek georganiseerd, waardoor de werkgever niet meer rond hoeft te shoppen. Het Werkgeversservicepunt – een gezamenlijk initiatief van gemeente en UWV – is daarbij een belangrijk uitvoeringsonderdeel. Amfors en WSP trekken nu meer samen op. Deze regionale samenwerking is efficiënter en effectiever dan als we zelfstandig blijven opereren. Daarnaast is het netwerk van de drie organisaties samen veel uitgebreider dan van een organisatie alleen. We kunnen dus in een breder kader zoeken naar werknemers, maar ook naar mogelijkheden voor werkgelegenheid.”

Wat is jullie rol in deze pilot?

Marianne van Schaik (manager Amfors Leerbedrijf): “Amfors leert mensen werken. Wij begeleiden en ondersteunen mensen met een arbeidsbeperking met als doel samen (weer) een passende en toekomstbestendige baan te vinden bij een werkgever in de regio. Via opleidingen on-the-job en trainingen op leer-werkplekken stomen wij hen klaar voor een duurzame toekomst op de arbeidsmarkt.
Wij zijn medepartner in deze pilot en dragen ons steentje bij aan het realiseren van de one-stop-shop voor werkgevers. Daarbij delen wij onze methodieken. Daarnaast brengen wij ons netwerk van werkgevers en cliënten in om de beste oplossing voor werkgever en cliënt te bereiken.”

Waarom is het voor een werkgever aantrekkelijk om mensen met een arbeidsbeperking in dienst te nemen?

Esther: “Mensen met een indicatie Wet sociale werkvoorziening (Wsw) zijn veelal gemotiveerde werknemers. Ze zijn enthousiast, loyaal, goed opgeleid en willen graag verder komen in hun werk. Iedereen verdient een kans om mee te doen in de maatschappij.
Daarnaast zijn er financiële voordelen voor de werkgever. Daarbij zijn allerlei constructies mogelijk. Wij adviseren hierbij graag om zo de beste optie voor werkgever en cliënt te realiseren. Een werkgever die een Wsw’er in dienst neemt, draagt natuurlijk ook bij aan het verhogen van de arbeidsparticipatie. Zij ondersteunen onze maatschappelijke doelstelling. Samen zorgen wij er voor dat meer mensen een kans krijgen op een volwaardige plek op de arbeidsmarkt.”

Hoe gaan jullie daarbij te werk?

Marianne: “We beginnen altijd bij de vraag van de werkgever. We stellen vast waar de werkgever behoefte aan heeft en zoeken vervolgens de juiste mensen bij die vraag. Vandaar dat een groot netwerk van groot belang is. Samen met de andere leden van de pilotgroep komen we bij elkaar om de mogelijke matches te bespreken.
We bieden vervolgens de werkgever en de cliënt ondersteuning en begeleiding. Denk hierbij aan het verzorgen van gedegen communicatie richting collega’s, de financiële afhandeling en het inrichten van een eventuele aangepaste werkplek. Hierbij bieden we een volledige service op maat waardoor de werkgever en cliënt later optimaal kunnen werken.”

Welke ervaringen willen jullie zelf als organisatie opdoen in deze pilot?

Marianne: “We zijn op zoek naar de juiste manier van samenwerken met partners om zo onze dienstverlening te perfectioneren. Deze pilot is een van de methoden waarmee wij onze werkwijze steeds beter laten aansluiten bij de vraag en de mogelijkheden in de markt.”

De Amfors Groep
Het Amfors Leerbedrijf ontwikkelt opleidingen en trainingen op maat. Dat gebeurt in nauwe samenwerking met regionale opleidingsinstituten en werkgevers. Daarbij richten ze zich op branches waar veel vraag is naar personeel en waar kansen liggen voor onze cliënten, zoals de zorg, horeca en techniek. Daarnaast is het Leerbedrijf een ervaren, praktijkgerichte opleider op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu.
Esther van der Laan is accountmanager bij Amfors. Zij maakt deel uit van de projectgroep Werken naar Vermogen in Amersfoort, waarbij matches gemaakt worden tussen kandidaten en werkgevers. Marianne van Schaik is manager Amfors Leerbedrijf.

Plaats een reactie